Als klachten na een ongeval je leven blijven beïnvloeden

Na een ongeval kunnen klachten het dagelijks leven blijven beïnvloeden. We zijn er voor je als er sprake is van een verkeers-, of bedrijfsongeval, er ondanks therapie onvoldoende resultaat is en je hebt gevoel hebt dat je nog veel meer kan bereiken!

Voor wie

Heb je last van aanhoudende klachten na een verkeers- of bedrijfsongeval? Loop je nog vast in je dagelijks leven of op je werk? Robin Revalidatie helpt je herstellen.

Een ongeval kan langdurige klachten veroorzaken die een grote impact kunnen hebben op je leven, zowel thuis, sociaal, als op het werk. Ons doel is om samen met jou deze situatie te veranderen en je levenskwaliteit te verbeteren. Samen met ons team creëer jij nieuwe en blijvende mogelijkheden.

Wanneer kun je bij ons terecht?

Je bent welkom bij Robin Revalidatie als je last hebt van klachten na een verkeers- of bedrijfsongeval en je actief wilt werken aan je herstel. Je hebt geen verwijzing van je (huis)arts nodig om een behandeltraject bij ons te volgen. Dit komt doordat onze diensten vergoed worden door de aansprakelijke schadeverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of je werkgever.

Bij welke klachten kunnen we jullie helpen?

We zijn er voor je als je één of meer van de volgende klachten ervaart:

Pijn

Je voelt pijn op één of meerdere plekken in je lichaam.

Angst

Je ervaart gevoelens van angst, je maakt je zorgen en voelt je onrustig of nerveus.

Moeite met slapen

Je valt moeilijk in slaap, slaapt onrustig of kunt niet goed doorslapen.

Vermoeidheid & laag energieniveau

Je bent vaak moe en hebt veel minder energie dan voorheen.

Verminderde prikkelverwerking

Als je merkt dat je gevoeliger bent voor licht, geluid of andere sensaties. Daar sneller vermoeid van wordt, hoofdpijn krijgt of zelfs misselijk wordt.

Sneller emotioneel

Je bent emotioneel gevoeliger, je wordt snel boos of je hebt weinig tot geen controle over je emoties. Je voelt je misschien somber of depressief.

Concentratie- of geheugenproblemen

Je hebt moeite met concentreren of je merkt dat je geheugen niet meer zo goed werkt als voorheen. Je kan minder snel goed schakelen tussen taken en merkt dat je sneller vermoeid raakt als je “dieper” of geconcentreerd moet nadenken.

Hersenmist

Je hebt het gevoel dat denken, begrijpen en onthouden minder goed gaat dan voorheen. Je voelt je bij langer concentreren of bij overprikkeling niet helder, verstrooid of wat verward. Je kunt je intens moe voelen en wazig zien. Het lijkt wel of je jouw intelligentie niet kan gebruiken.

Bij al deze klachten kunnen wij je ondersteunen. Samen met jou en maken we een persoonlijk behandelplan.

Veel voorkomende diagnoses na een ongeval

Er zijn ook klachten waarvoor geen directe medische oorzaak gevonden kan worden, maar waar wel een verklaring of diagnose voor bestaat. We hebben bij Robin Revalidatie veel ervaring in de behandeling van de volgende diagnoses:

Whiplash of WAD

Whiplash Associated Disorder

PCS

Postcommotioneel Syndroom

PTSS

Post Traumatisch Stress Syndroom

ALK

Aanhoudende lichamelijke klachten

Samen creëeren we nieuwe en blijvende mogelijkheden.

Onze basisprincipes

Elk traject is gebaseerd op vijf principes, deze combineren we met jouw persoonlijke behoeften, manier van leren en situatie. Het draait allemaal om jou en jouw ervaring.

Onze principes zijn:

Bij Robin Revalidatie geloven we in jou! In ons traject is er aandacht voor persoonlijk inzicht, lichamelijke begeleiding, psychologische ondersteuning en meedoen in de maatschappij.

Persoonlijk inzicht

Inzicht in je lichaam, de klachten en hoe je ermee om gaat.

 

Lichamelijke begeleiding

Begeleiding gericht op het opbouwen van je algehele lichamelijke gezondheid.

 

Re-integratie

Wij geloven dat teruggaan naar werk of meedoen in de maatschappij niet alleen een doel kan zijn, maar ook een manier om te herstellen. Het kan ritme, structuur en voldoening geven. Samen met jou en eventueel je arbeidsdeskundige, kijken we naar het best passende en haalbare plan.

 

Psychologische ondersteuning

We passen de psychologische hulp aan op wat jij nodig hebt. We gebruiken verschillende methoden om je te helpen met je gevoelens, je gedachten en je gedrag. We kiezen wat het beste werkt voor jou.

Ook bieden we neuropsychologische ondersteuning in de vorm van een Aandacht- en geheugentraining (AGT). Dit is een module voor cognitieve problematiek (prikkelverwerking, aandacht en geheugenproblemen). Deze training kan onder een aantal voorwaarden ook los worden gevolgd.

Cliëntverhalen

Het verhaal van Kamal

Van een diep dal naar weer focussen op mijn toekomst

Na een ongeluk, een kopstaartbotsing, heb ik letsel opgelopen aan mijn nek en rug. Daarnaast heb ik het emotioneel erg zwaar gehad. Na maanden van pijn en revalidatie had ik…

Het verhaal van Marline

Mijn weg naar herstel door een hersenkneuzing

In februari 2021, ben ik als voetganger aangereden door een auto. De auto reed stapvoets, het was een knullige aanrijding maar met pittige gevolgen. Een lichte hersenschudding is vastgesteld door…