Re-integreren: weer terug naar werk

Bij Robin Revalidatie geloven we dat terugkeren naar werk of deelnemen aan de maatschappij niet alleen een doel op zich kan zijn, maar ook een manier om te herstellen. 

Een middel tot herstel

Bij Robin Revalidatie zien we re-integratie niet alleen als een einddoel, maar ook als een waardevol middel om herstel te bevorderen. Deelname aan de maatschappij verbetert de kwaliteit van leven, geeft zin en biedt structuur.

Wanneer er een geschikte werkplek beschikbaar is, werken we samen om de meest effectieve re-integratiemethode te vinden. Voor cliënten zonder vaste werkplek, zoals zelfstandigen of studenten, zoeken we naar de beste manier om weer actief deel te nemen aan de maatschappij.

In dit proces werken wij graag samen met arbeidsdeskundigen en waar mogelijk de bedrijfsarts.  Als alle partijen weten wat er gaat gebeuren, is de kans op duurzaam re-integreren het grootst!

Cliëntverhalen

Het verhaal van Kamal

Van een diep dal naar weer focussen op mijn toekomst

Na een ongeluk, een kopstaartbotsing, heb ik letsel opgelopen aan mijn nek en rug. Daarnaast heb ik het emotioneel erg zwaar gehad. Na maanden van pijn en revalidatie had ik…

Het verhaal van Marline

Mijn weg naar herstel door een hersenkneuzing

In februari 2021, ben ik als voetganger aangereden door een auto. De auto reed stapvoets, het was een knullige aanrijding maar met pittige gevolgen. Een lichte hersenschudding is vastgesteld door…