Van kennismaking tot herstel

Iedereen leeft in zijn eigen omgeving. Tijdens het proces werken wij samen met de mensen en partijen om je heen, als dat nodig is. Zo kun jij je concentreren op je herstel, wat al moeilijk genoeg is!

Stappenplan

01

Kennismakingsgesprek

We starten met een kennismakingsgesprek, waarin we je informatie geven over het programma en onze manier van werken. Als dit bij jou past, gaan we door naar het onderzoek.

02

Onderzoek

Nadat we elkaar hebben leren kennen, volgt een multidisciplinair onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een team van experts, waaronder een arts, een fysiotherapeut en een psycholoog. Het doel van het onderzoek is om te bepalen hoe we je kunnen helpen.

03

Behandelplan

Met de uitkomst van het multidisciplinair onderzoek wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Elk persoon heeft immers andere klachten en andere doelen. We stemmen het plan af op jouw behoeften.

04

Behandeling

We bieden diverse behandelingen aan. Het traject bestaat altijd uit een combinatie van mentale en lichamelijke begeleiding. Meedoen in de maatschappij is hierin een belangrijk onderdeel.

05

Nazorg

Bij ons staat jouw vooruitgang voorop. Na afronding van het traject bieden we je gedurende maximaal een jaar, indien nodig, aanhoudende ondersteuning . We blijven betrokken en beschikbaar, want jouw welzijn blijft onze prioriteit.

Klaar voor de eerste stap naar herstel? Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Hoe lang duurt het?

Herstellen kost tijd. Een behandeltraject bestaat uit verschillende fasen en duurt gemiddeld vijf maanden. Welke fasen het meest geschikt zijn voor jou, wordt bepaald op basis van het uitgevoerde onderzoek.

Fase 1 | duur 4 – 6 weken

Deze fase is gericht op educatie en inzicht .

 

Fase 2 | duur 6 – 8 weken

Deze fase start als fase 1 goed is afgerond. In deze fase zijn er twee opties:

1. Je kunt een start maken met het opbouwen van activiteiten op privé-, sociaal- of werkvlak. 

2. Je kunt een Aandacht- en geheugentraining volgen. 

Fase 3 | duur 6 – 8 weken

Deze fase is gericht op zelfredzaamheid. In deze fase staat het zelfstandig blijven verleggen van grenzen en daarbij de regie behouden over je gezondheid centraal. 

De frequentie van de sessies is afhankelijk van je belastbaarheid, je hulpvraag en je persoonlijke leerproces. Na fase 3 volgt er een periode van nazorg. Tot een jaar na de eindevaluatie kan altijd contact met het team worden opgenomen.

Soorten trajecten

Elk persoon is uniek en ervaart de klachten op zijn manier en daar luisteren we naar. De trajecten zijn onderverdeeld naar de aanwezigheid van klachten maar de inhoud varieert per cliënt.
Al onze trajecten richten zich op het verhogen van de kwaliteit van leven.

Traject voor pijnklachten


Je ervaart dagelijks aanhoudende pijnklachten met lichamelijke beperkingen en emotionele uitdagingen na een ongeval.

Traject voor cognitieve
problemen

Je ervaart dagelijks hinder in denkprocessen, geheugenproblemen en/of aandachtsproblemen na een ongeval.

Traject voor pijn- en cognitieve problemen

Je ervaart dagelijks aanhoudende pijn klachten, hebt emotionele uitdagingen, geheugenproblemen en/of aandachtsproblemen na een ongeval.

Behandelingen - Wat bieden we aan?

Iedereen ervaart andere klachten, zit in een andere omgeving en heeft andere doelen. Daarom is elke fase opgebouwd uit specialismen en behandelvormen die bijdragen aan jouw herstel. Jouw unieke behandelplan kan bestaan uit onderstaande specialismen en behandelvormen:

Fysio- en oefentherapie

Ons doel is om je comfortabel en zelfstandig te laten bewegen, met focus op lange termijn verbetering. We bieden uitleg en persoonlijke training zonder hands-on therapieën zoals massage of kraken, omdat we streven naar blijvende resultaten in plaats van tijdelijke verlichting. Leer bij ons hoe je duurzaam voor je lichaam zorgt.

Mentale begeleiding

Met deze therapie word je begeleid om je gedachten en gevoelens beter te begrijpen. We praten over wat je bezighoudt, zoals zorgen of uitdagingen. Samen zoeken we naar oefeningen en manieren die je leren hiermee om te gaan zodat je meer invloed op je gevoelens krijgt. Het doel is om je mentaal sterker en zelfverzekerder […]

Traumatherapie/EMDR

Met deze traumatherapie helpen we je om moeilijke ervaringen uit het verleden te verwerken. Dit doen we met speciale technieken. De bekendste is EMDR maar we kunnen ook andere traumatherapie vormen gebruiken. We nemen de therapievorm die het beste bij jou past. De bedoeling is om de nare herinneringen minder naar en heftig te maken. 

Adem- & ontspanningstherapie

In deze therapie verbeter je je ademhaling en ontspanning voor een betere gezondheid en welzijn. We leren je eenvoudig spanning en stress te verminderen. Deze behandeling is persoonlijk en gericht op blijvende verandering, zodat je elke dag meer ontspannen kan zijn en in balans blijft.

Slaaptherapie

 Slaaptherapie helpt je beter te slapen. Samen met een slaaptherapeut bekijk je wat je slaapproblemen veroorzaakt en hoe je dit kunt verbeteren. Het doel is een betere nachtrust voor meer dagelijkse energie en beter herstel.

Aandacht- en geheugentraining

Deze training is speciaal voor mensen die moeite hebben met focussen, prikkels verwerken en snel schakelen tussen taken. Dit doen we met specifieke praktische oefeningen die speciaal voor jou gecombineerd worden en aansluiten bij je hulpvraag. Het doel is het verbeteren van je geheugen en je brein weer leren omgaan met verschillende prikkels en activiteiten.

Re-integratiebegeleiding

Bij re-integratieondersteuning ligt de focus op jouw terugkeer naar de arbeidsmarkt. Wij bieden de emotionele en praktische begeleiding die je hiervoor nodig hebt.

Psychomotorische therapie

In deze behandeling combineren we lichamelijke activiteiten met mentale begeleiding om je automatische handelen te verbeteren. Je leert door beweging en lichaamsbewustzijn hoe je beter kunt omgaan met emoties en stress. Onze aanpak is praktisch en afgestemd op jouw persoonlijke doelen.

Wordt het hersteltraject vergoed?

Ons behandeltraject wordt vergoed door de aansprakelijke schadeverzekeraar, arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of de werkgever. Ons behandeltraject wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Robin Revalidatie zorgt voor alle afhandelingen met betrekking tot de vergoeding van jouw behandeling bij de verzekeraar of werkgever, zodat je zelf geen verdere stappen hoeft te ondernemen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je bij ons aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek geven we je informatie over het programma en beantwoorden we al je vragen.