Clientverhaal

Mijn weg naar herstel door een hersenkneuzing

Lees het verhaal van

Marline

In februari 2021, ben ik als voetganger aangereden door een auto. De auto reed stapvoets, het was een knullige aanrijding maar met pittige gevolgen.

Een lichte hersenschudding is vastgesteld door de huisarts, het advies: rustig aan doen. Ondanks het rustig aan doen, viel na enkele dagen mijn spraak plotseling uit, spierzwakte in de mondspieren, ik kreeg ook last spierzwakte in mijn armen en benen, gevoelsverlies, balans problemen besef van dag en tijd, geheugen werkte niet meer, ik kon niet meer tegen licht en geluid en alle andere soorten prikkels. Ik had een waslijst van klachten en leefde in een bubbel.

In het ziekenhuis is een hersenkneuzing vastgesteld en kreeg ik weer het advies om rustig aan te doen. Een periode van rust, in een prikkelarme omgeving, niks doen en daarna met hele kleine stapjes opbouwen. Niet te grote stappen, maar tegen de grenzen aanschuren en die iets oprekken, maar vooral niet overbelasten en overprikkelen. Steeds werd ik bewust gemaakt van de gevolgen als ik over mijn grenzen heen ging. Want dan namen mijn klachten extreem toe, die hielden dagen aan.

Na vele therapieën kwam Robin Revalidatie op mijn pad.
Wat ben ik ze dankbaar!’

Voorheen gaf ik meerder dagen in de week les op een basisschool, tijdens het re-integreren werkte ik ondersteunend en maar enkele uurtjes per week. Er zijn zoveel prikkels in een basisschool, het maakte me ziek. Verder opbouwen lukte niet, afscheid nemen en het zogenaamde ‘spoor 2’ was het advies.

Mijn hele leven stond stil, mijn gezin draaide met behulp van familie en vrienden, alles moest gedoseerd worden. Alle deuren gingen dicht, binnen mijn gezin, op sociaal vlak, werk, hobby’s, vakanties etc. Hoe ik ook probeerde, ik kwam er niet doorheen. Na 9 maanden rust en minimale prikkels was mijn spraak redelijk vloeiend, mijn lichaam functioneerde weer redelijk, maar beiden vielen bij de minste of geringste vorm van overprikkeling uit.

Na vele therapieën, kwam Robin Revalidatie op mijn pad via mijn arbeidsdeskundige. Wat ben ik ze dankbaar! Het was keihard werken, op locatie én thuis, maar binnen enkele weken was herstel en ontwikkeling voelbaar en zichtbaar voor mezelf en mijn omgeving. Steeds weer gingen het team van Robin met mij de fysieke, cognitieve en persoonlijke uitdagingen aan. Het team van Robin zag me en liep met me mee het hele traject door en daarna… de periode van nazorg. Dankzij het intensieve traject, de support en begeleiding van het ongelooflijk deskundige en warme team van Robin ben ik uitgekomen, waar ik voorheen zelfs niet van durfde te dromen!

Ik leef!
Ik geniet!
Ik ben weer Marline, vrouw, moeder, vriendin en juf!

Delen:

Benieuwd of wij jou verder kunnen helpen?

Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek het samen met ons!